Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Izstāde «Redzi mūziku?»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 2 - 2015

Izstāde «Redzi mūziku?»

Lsm.lv

Rīgā tirdzniecības parkā «Alfa» izstādē «Redzi mūziku?» no 29. janvāra aplūkojami desmit mākslas darbi, kurus Strazdumuižas internātvidusskolas vājredzīgie un neredzīgie bērni radījuši, iedvesmojoties no desmit populārām dziesmām.

Brailā zīmēt nozīmē zīmēt ar trafaretu un tad ar speciālu grifelīti punktēt punktiņu pie punktiņa ik pa diviem milimetriem, tā izpunktējot krūzi, dejotājus, putnus, kokus vai vilkus. Darbu arī krāsoja neredzīgas meitenes.

Vizuālās un taustāmās mākslas skolotāja Baiba Pika saka:

«Galvenais, ka mēs varam parādīt to, ko mēs varam, nevis to, ko nevaram. Bērni klausījās mūziku ļoti labprāt, un arvien ieklausījās. Sākumā dzird kaut ko vienu, to virspusējo kārtu, un pēc tam dzird jau kaut ko dziļāku. Pievērš uzmanību citām dziesmām. Bērni var pat nodziedāt un atdarināt. Tas viņiem patīk. Ja viena sajūta ir apdalīta, tad kāda cita vairāk attīstīta. Tas, ka mūzika viņiem ir jāattēlo, ir ļoti labi.»

Mūziķi Māru Upmani-Holšteini pārsteidz, ka bērnu zīmētajā viņas dziesmā «Tūlīt» īpaši iezīmējoties «riktīgs» attiecību stāsts.

Šie darbi tiks izsolīti un visi līdzekļi novirzīti Strazdumuižas internātskolas mācību procesa pilnveidošanai. Izsole visu februāri notiek mājaslapā www.blindart.lv.

Izstāde «Alfas» otrajā stāvā aplūkojama līdz 11.martam.