Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Rīgā notiks NVO Forums

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 2 - 2015

Rīgā notiks NVO Forums

Lai sekmētu pilsoniskās sabiedrības līdzdalību nacionālā un Eiropas Savienības līmeņa lēmumu pieņemšanā, 2015. gada 2., 3. martā Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar Eiropas Kustību Latvijā organizē plašu NVO sektora, politikas veidotāju un lēmumu pieņēmēju, viedokļu līderu un ekspertu forumu, kurā piedalīsies dalībnieki un runātāji no Latvijas, Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm.

Foruma uzdevums — panākt vienošanos par «Road map» (tulk. no angļu valodas — ceļa karti), kuras mērķis ir sekmēt pilsoniskās sabiedrības līdzdalību nacionālā un ES līmeņa lēmumu pieņemšanā, kā arī ieskicēt nākamos ejamos soļus indivīdiem, organizācijām, reģioniem, valstij un Eiropas Savienībai.

Forums tiek organizēts, izvērtējot Prezidentūras prioritāros darba virzienus. Latvijas Prezidentūras horizontālā prioritāte «iesaistīšana» pārklājas ar Lisabonas līguma 11. pantā rakstīto un palīdzētu to iedzīvināt konkrētā rīcībā.

Foruma gaitā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar labākajiem Eiropas un tās dalībvalstu līdzdalības un iesaistīšanas piemēriem, diskutēt par līdzdalības formām un metodēm.

Pirms foruma un foruma laikā interesenti un dalībnieki aicināti papildināt un precizēt ekspertu veidoto ceļa karti «Road map», ietverot tajā savas domas un idejas.

Sīkāka informācija par pasākumu Sabiedrības integrācijas fonda mājaslapā: www.sif.gov.lv.