Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Noslēdzies projekts «Pūt un spēlē Strazdumuižā»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 3 - 2015

Noslēdzies projekts «Pūt un spēlē Strazdumuižā»
Sandra Smona, LNB projektu vadītāja

26. februārī Strazdumuižas klubā noslēdzās nodibinājuma «Borisa un Ināras Teterevu fonds» finansētais projekts «Pūt un spēlē Strazdumuižā».

Ar Rūdolfa Blaumaņa lugu «Īsa pamācība mīlēšanā» uzstājās LNB Strazdumuižas drāmas un dzejas teātris. Par muzikālo baudījumu rūpējās LNB Strazdumuižas kluba pūtēju orķestris.

Projektā tiešā veidā iesaistījās pūtēju orķestra dalībnieki, Strazdumuižas drāmas un dzejas teātra dalībnieki, Cēsu dramatiskā kolektīva «Aina» dalībnieki, Balvu drāmas kolektīva dalībnieki.

Kopā vairāk kā 30 cilvēkiem tika nodrošinātas iespējas 10 mēnešus strādāt pie savām radošajām iniciatīvām un rezultātā radīt kopīgu priekšnesumu.

Projekta mērķis bija popularizēt cilvēku ar redzes invaliditāti radošos priekšnesumus trijos Latvijas reģionos, gatavojot teātra izrādes un orķestra koncertprogrammu. Visi šie kolektīvi darbojās pie jaunu lugu un jaunu muzikālu skaņdarbu iestudēšanas, regulāri ar šiem iestudējumiem priecējot skatītājus.

Kā nozīmīgākais pasākums šī projekta ietvaros ir minams lieluzvedums Baltā spieķa dienai par godu, kuram kolektīvi gatavojās vairāk kā pusgadu. Visi kolektīvi sanāca vienuviet un radīja muzikāli dramatisku iestudējumu, kas ilga trīs stundas.

Katru mēnesi kāds no kolektīviem sniedza priekšnesumus baznīcās, bibliotēkās, pansionātos, kultūras namos, festivālu ietvaros un citos pasākumos. Īpaši liels prieks projekta dalībniekiem bija par saliedēšanās pasākumu Cēsīs, kurā kolektīvu dalībnieki, sabraukuši vienuviet, ļāvās dziesmām, smiekliem un dejām.

Tāpat liels ieguvums bija mūzikas instrumentu iegāde, teātriem — jaunu rekvizītu iegāde izrādēm, kas būtiski atvieglos viņu māksliniecisko darbību turpmāk. Projekta noslēguma pasākumā kolektīvu vadītāji pauda gandarījumu par projekta laikā iegūto pieredzi un padarīto darbu. Pie kafijas tases vienmēr labāk rit sarunas, tādēļ šī reize nebija izņēmums — tika kalti jauni plāni nākamajiem projektiem.

Un, ceram, ka kosmoss saņems šīs labās domas un plānus, lai jau pavisam drīz varētu gaidīt jaunus, radošus projektus.