Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Laiks dzīvot vērtīgāk un drošāk

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 4 - 2015

Laiks dzīvot vērtīgāk un drošāk
Liepājas NB

No šā gada marta līdz gada beigām Liepājas Neredzīgo biedrībā norisināsies Liepājas pilsētas domes finansēts nevalstisko organizāciju sociālās iekļaušanas projekts «Laiks dzīvot vērtīgāk un drošāk». Projekta galvenā mērķa grupa būs gan strādājošie, gan nestrādājošie Liepājas pilsētā dzīvojošie cilvēki ar redzes un cita veida invaliditāti, ieguvēja ir arī sabiedrība kopumā.

Pateicoties šī projekta finansējumam turpināsim nodrošināt Liepājas Neredzīgo biedrības Dienas centra darbību un piedāvāsim gan biedru, gan sociālās rehabilitācijas dalībnieku pieprasītās aktivitātes — datorapmācību, IT un tehnisko palīglīdzekļu lietošanas apmācības neredzīgiem, vājredzīgiem cilvēkiem un cilvēkiem ar cita veida invaliditāti.

Turpināsim subsidēto darba vietu nodrošināšanu cilvēkiem ar invaliditāti (pateicoties cilvēku ar invaliditāti iesaistē subsidētajās darba vietās, nodarbības notiks arī klūdziņu pīšanā, mājturības un pašaprūpes iemaņu apguvē, patstāvīgās funkcionēšanas iemaņu apguvē, intelektuālo un galda spēļu nodarbībās), turpināsim transporta pakalpojumu nodrošināšanu, invaliditātes sabiedriskā eksperta darbību, Starptautiskās Baltā spieķa dienas pasākuma organizēšanu biedrības biedriem, brīvprātīgajiem un atbalstītājiem.

Uzsāksim arī jaunu aktivitāti — sociālās iekļaušanas kursu «Dzīves skola», rosinot neredzīgus, vājredzīgus cilvēkus un cilvēkus ar cita veida invaliditāti dzīvot jēgpilnu dzīvi un apzināties sevi kā pilnvērtīgus, aktīvus sabiedrības locekļus. Popularizēsim arī brīvprātīgo darbu — ikviens cilvēks, neraugoties uz veselības traucējumiem, fiziskiem ierobežojumiem, var paveikt daudz ko citu labā, gūstot gandarījumu, dzīves piepildījumu no citiem dotā, paveiktā citu labā.

Turpināsim veidot sociāli atbildīgu sabiedrību, kurā cilvēki ar invaliditāti tiek uztverti kā pilnvērtīgi sabiedrības locekļi, ar invaliditātes sabiedriskā eksperta darbību universālā dizaina principu popularizēšanā, Starptautiskā Baltā spieķa dienas pasākumu un ielu akcijām, informācijas pasākumiem publiskajās vietās un biedrības darba publicitāti.