Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Mēs esam dabas bērni

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 5 - 2015

Mēs esam dabas bērni

Gunta Bite, pasākuma producente

Laikā, kad ar saules gādību plauks ceriņi un ziedēs ievas, Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pagalmā Rīgā norisināsies atraktīvs, izzinošs un muzikāls kultūras pasākums, kas būs veltīts Starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai.

1. jūnija pēcpusdienā plkst. 15:00 pasākuma «Mēs esam dabas bērni» atklāšanas runu teiks Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa un LNerB direktores vietniece Andra Jākobsone. Pēc tam sāksies koncerts un interesantas aktivitātes.

Koncerts sāksies ar bibliotēkas vokālās grupas dziedātām dziesmām ar Aspazijas un Raiņa vārdiem, kam sekos Edija Fukša uzstāšanās. Vēlāk uz skatuves kāps LNB Strazdumuižas kluba bērnu vokālais ansamblis «Pavasara brīnumputni» (vad. A. Andersone) un LNB Strazdumuižas kluba pūtēju orķestris (vad. A. Ozols).

Godinot abu dzejnieku — Aspazijas un Raiņa — daiļradi, tiks lasīta īpaši šim pasākumam veidota dzejas kompozīcija «Mēs esam dabas bērni».

Koncertam noslēdzoties, plkst. 16:30 uz skatuves kāps dziesminiece Elīna Līce ar pašas radīto pozitīvo pārdomu un gaišas mīlestības mūziku. Elīna dziesmas raksta pati un dzied tās ģitāras pavadījumā. Pati māksliniece izteikusies, ka dziesmu sacerēšanas iedvesmas avots viņai ir bērnībā dzirdētās Ievas Akurateres izpildītās dziesmas.

Paralēli koncertam no plkst. 15:00 pasākuma teritorijā notiks izglītojošas aktivitātes, kurās klātesošie varēs iepazīties ar Latvijas Bruņoto spēku darbu, vērot policijas suņu šovu, tikties ar Valsts policijas tēliem Runci Rūdi un Bebru Bruno, kopīgi piedaloties spēlēs un radošā darbnīcā, iepazīties ar servisa suņiem un doties ar suni-pavadoni izmēģinājuma pastaigā.

Savukārt, LNB teltī varēsiet uzzināt, kāda tiflotehnika šobrīd pieejama, kādus pulciņus bērniem piedāvā SIA «LNB Rehabilitācijas centrs». Lieki pieminēt, ka visa informācija par pasākuma dalībniekiem būs pieejama bibliotēkas teltī gan redzīgo, gan braila rakstā.

Bibliotēka savās radošajās darbnīcās aicinās bērnus kopā ar mākslinieci Agnesi Matisoni veidot kopīgu gleznu «Mēs esam dabas bērni». Bērnu un viņu vecāku izkrāsotās puķītes tiks piestiprinātas pie Agneses uzgleznotās gleznas, liekot tajā attēlotajai zālītei uzplaukt krāšņā ziedu pļavā.

Neizpaliks tādas spēles kā Viedā ekspedīcija, Krāsainais boulings, Tautasdziesmas krustceles un Veiklākie pirkstiņi. Visas spēles būs nodrošinātas ar garšīgām un noderīgām balvām.

Ņemot vērā bibliotēkas rīkoto pasākumu apmeklētāju ieteikumus, šoreiz programma sastādīta tā, lai apmeklētāji varētu paspēt izbaudīt gan koncertu, gan aktivitātes, jo pēc koncerta, jautrā mūzikas pavadījumā, veselu stundu vēl darbosies aktivitātes.

Pasākums solās būt interesants un bagātīgs, tāpēc aicinām ikvienu «Rosmes» lasītāju atzīmēt 1. jūniju savā kalendārā, lai varam tikties klātienē un gūt abpusēju prieku no kopā būšanas. Īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.