Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Brauciens uz mūzikas festivālu «Baltijas vilnis 2015»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 6 - 2015

Brauciens uz mūzikas festivālu «Baltijas vilnis 2015»
Baiba Pūpola

Ir 2015. gada 29. maija saulains rīts, esam sapulcējušies pie LNB Strazdumuižas kluba, lai dotos uz Pērnavu aizstāvēt Latviju starptautiskajā neredzīgo organizāciju mūzikas festivālā «Baltijas vilnis 2015». Ar aizrautību un mazu uztraukumu sirdīs gaidām autobusu. Liels paldies Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam par atbalstu!

LNB Strazdumuižas pūtēju orķestris un ansamblis «Aleksandra kvartets» salikuši instrumentus autobusā un gatavi doties ceļā.

Uz Tallinas šosejas vietām notiek ceļa remonti, bet tie mūs daudz neaizkavē. Plkst. 11:30 iebraucam Salacgrīvā, līst lietus. Esam apbēdināti, jo lietus dēļ varētu atcelt plānoto koncertu sociālās aprūpes un rehabilitācijas viesnīcā «Brīze», jo tas paredzēts zālienā pie pansionāta. Paldies augstākiem spēkiem, kas tomēr lietu apturēja un ļāva mūsējiem uzstāties, iepriecinot viesnīcas iemītniekus.

Pēc koncerta viesnīcas darbiniece Ligita uzcienāja mūs ar kafiju un tikko izceptiem, siltiem pīrādziņiem. Paldies Ligitai par jauko uzņemšanu! Aprunājoties ar kolektīvu dalībniekiem, uzzināju, ka Induļa Pēča bērnība ir aizritējusi tieši Salacgrīvā.

Iemalkojuši kafiju un paēduši pīrādziņus, devāmies tālāk ceļā uz Pērnavu.

Iebraucot Pērnavā, spoži spīdēja saule. Pilsēta atgādināja Latvijas kūrortpilsētu Jūrmalu. Iegūstot informāciju no interneta, uzzināju, ka Pērnava ir kūrortpilsēta jau no 1838.gada. Pilsētā ir jūtama jūras dvesma.

Plkst. 14:50 esam piebraukuši pie viesnīcas, kurā apmetīsimies. Viesnīcai ir 7 lieli korpusi blakus Pērnavas upei. Apmetāmies divvietīgās istabiņās, bet žēl, ka tās neatradās vienuviet — istabas bija sadalītas pa diviem korpusiem dažādos stāvos, bet kopumā, organizēti darbojoties, veiksmīgi tikām galā.

Vakarpusē pēc gardām vakariņām sapulcējāmies un devāmies apskatīt skaisto Pērnavu. Apskatījām arī Pērnavas līci saulrieta laikā, bet jāsaka, ka bija pavēsi, lai tur ilgi uzturētos. Protams, jāpiebilst, ka jauki apsveicām tās dienas jubilāru Induli Pēci dzimšanas dienā, sakot labus vārdus un vēlējumus. Laicīgi devāmies pie miera, lai būtu gatavi galvenajam brauciena mērķim.

Ir agrs 30. maija rīts. Esam pamodušies un dodamies brokastīs, lai pēc tam dotos uz mēģinājumiem. Katrai muzikālajai apvienībai bija dotas 30 min. Pirmie izmēģināja ansamblis «Aleksandra kvartets», plkst. 11:30 — mēģinājums LNB Strazdumuižas pūtēju orķestrim.

Mūzikas festivāls «Baltijas vilnis 2015» norisinājās tajā pašā viesnīcā, skaistās telpās, kas līdzinājās teātra telpām. Apvienībām bija piešķirtas arī atsevišķas telpas, kur pārģērbties un gatavoties priekšnesumiem.

Uz festivālu bija ieradušies pārsteidzoši daudz apmeklētāju. Atklāšanas ceremonija sākās plkst.12:00. Uzreiz pēc ceremonijas pirmie uzstājās LNB Strazdumuižas kluba pūtēju orķestris un sniedza skaistu 20 min. priekšnesumu. Pūtēju orķestra dalībnieki bija lieli malači, jo zālē sēdošie ar aizrautību klausījās, bildēja un aktīvi aplaudēja. Plkst. 15:25 uzstājās ansamblis «Aleksandra kvartets», kas aktīvi iepriecināja klausītājus ar aizkustinošām akordeona skaņām. Mūsu apvienības bija ļoti labi sagatavojušās un priecēja klausītāju sirdis ar jaukiem priekšnesumiem.

Bija patiess prieks par mūsu apvienību sniegumu! Abu igauņu apvienību priekšnesumi bija liriski un sentimentāli. Igauņu jauniešu ansamblis «Viis esimest» bija nākamie favorīti pēc mūsu mūziķiem. Viņiem bija daudz un interesantu mūzikas instrumentu. Otrs igauņu ansamblis bija «Fonniks». No Lietuvas ieradās tikai viena apvienība «Vilkpēde» un sniedza 40 min. garu muzikālu priekšnesumu, kas, manuprāt, vienai apvienībai bija par daudz, bet par vizuālo tēlu un horeogrāfiju viņi bija ļoti piedomājuši.

Mūzikas festivālā «Baltijas vilnis 2015» uzvarēja draudzība — žūrija visām apvienībām piešķīra nominācijas. LNB Strazdumuižas kluba pūtēju orķestris ieguva nomināciju «Publikas simpātija», bet «Aleksandra kvartets» — «Labākie instrumentālās mūzikas izpildītāji». Lietuviešus nominēja kā «Labākā estrādes mūzika», bet igauņus kā «Liriskākie izpildītāji».

Bija prieks piedalīties šajā mūzikas festivālā. Jāsaka paldies visiem dalībniekiem, organizatoriem, kas bija centušies un ieguldījuši lielu darbu, lai pasākums notiktu!

Pēc diviem gadiem kārtējais festivāls «Baltijas vilnis» notiks Latvijā.