Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Projektu vasara Cēsīs

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 6 - 2015

Projektu vasara Cēsīs
Inga Kravale

Cēsu organizācija šajā vasarā plāno visai rosīgu darbu, jo atbalstu guvuši divi projekti, kas realizējami tieši saulainākajā gadalaikā.

1) Apstiprinājumu guvis Cēsu novada pašvaldības aģentūras «Sociālais dienests» projektu konkursam sociālajā jomā pieteiktais projekts «Brīvsolis».

Jūnija un augusta mēnešos realizējamā projekta mērķis ir ar vides nometnes palīdzību uzlabot Cēsu novadā dzīvojošo cilvēku ar redzes invaliditāti emocionālo pašsajūtu, fizisko veselību, iedrošināt būt drošiem un atvērtiem neierastos apstākļos. Plānotais dalībnieku skaits — 20 personas, no kurām 16 būs aktīvie nometnes dalībnieki, personas ar redzes invaliditāti, četri — speciālisti, tai skaitā projekta vadītājs un koordinators, divi sociālie rehabilitētāji, kuri savu pieredzi un prasmes nometnes trīs dienu aktivitātēs ieguldīs kā brīvprātīgie.

Projekta izmaksas sedz Cēsu novada pašvaldības aģentūras «Sociālā dienesta» līdzfinansējums un projekta īstenotāju LNB Cēsu TO un sadarbības partnera SIA «LNB Cēsu TRDC» pašfinansējums.

2) Cēsu pašvaldības organizētajā un līdzfinansētajā konkursā «Sabiedrība ar dvēseli» atbalstu saņēmis arī otrs biedrības izstrādātais projekts «Tuvāk». Tā īstenošana plānota no 2015. gada jūnija līdz septembrim.

Šeit ar pašu biedru un brīvprātīgo darbu tiks atjaunota vēsturiskā ieeja biedrības un vienlaikus arī Cēsu Rehabilitācijas dienas centra telpās, tā radot tiešo pieeju institūcijai no Kr. Valdemāra ielas puses. Projekta aktivitātēs ietilpst arī mērķis sakārtot vidi atbilstoši cilvēku ar redzes traucējumiem vajadzībām, tai skaitā esošo orientieru atjaunošana, pakāpienu un margu rekonstrukcija atbilstoši vides pieejamības prasībām. Projekts balstīts uz principu: darīsim paši, jo tikai mēs paši vislabāk zinām, kas vajadzīgs, lai vide ap mums būtu drošāka un cilvēkiem draudzīgāka. Tāpēc lielākais ieguvums būs pašu biedru līdzdarbošanās sev aktuālās vides labiekārtošanā.

Projekta sadarbības partneri: Cēsu novada pašvaldība, SIA «LNB MRU» un SIA «Vinetas un Allas kārumlāde».