Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Strazdumuižas Dienas centra smaržīgais ceļojums

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 8 - 2015

Strazdumuižas Dienas centra smaržīgais ceļojums
Baiba Pūpola

LNB Strazdumuižas organizācija 22.07.2015. Rīgas domes Labklājības departamenta apstiprinātā projekta «Sajūtu daudzveidība vairo dzīvesprieku» ietvaros devās uz Limbažu pusi.

Pirmā pietura bija Limbažu maiznīca «Lielezers», kur nobaudījām maiznīcas piedāvāto gardo produkciju. Ieturējuši mazu maltīti, bijām gatavi doties tālāk uz lavandu laukiem.

Nonākot relaksējošajā lavandu saimniecībā «Lillas Lavender», izjutām lavandu ziedu smaržu krāšņumu, uzzinājām par šī zieda vērtīgajām īpašībām, interesantus faktus par lavandu audzēšanu un to vēsturi, kā arī par saimniecības nākotnes plāniem. Paldies Ingai Puravai par aizraujošo stāstījumu un ekskursiju! Mūsu cilvēki bija ļoti priecīgi, un, lavandu smaržu pārņemti, devāmies tālāk.

Nākamā pietura bija Ojāra Kiršteina daiļdārzs pie jūras pilsētiņā Tūjā. Daiļdārzā mums bija iespēja iepazīt un izsmaržot dažādus augus. Uzzinājām noderīgu informāciju par augu kopšanu un to īpašībām. Īpaši priecēja, ka tieši mūsu ierašanās dienā bija uzziedējusi puķe dienziede, kas zied tikai vienu dienu!

Iepazināmies ar akmeņu kolekciju, to enerģētiskā lauka noteikšanu. Uzzinājām interesantus faktus par akmeņiem, piemēram, ka melnie akmeņi ir ar negatīvu enerģiju, kā arī — ja akmeņus noliekot vienā rindā, tad pirmajam akmenim ir pozitīva enerģija, otrajam — negatīva, trešajam — pozitīva utt.. Akmeņi, novietoti rindā, paši izkārto šo enerģiju iepriekšminētā secībā.

Izstaigājuši daiļdārzu, devāmies ekskursijā pa Vidzemes akmeņaino jūrmalu paša O. Kiršteina kunga vadībā. Jūrmalā bija lieli viļņi, bet ūdens silts, jo pūta pareizais, rietumu, vējš. Pateicamies O. Kiršteina kungam par atraktīvo, interesanto pieeju ekskursijas vadībā! Tas cilvēkos radīja drošu, atbrīvotu vidi.

Kaut diena bija lietaina, cilvēku patīkamo noskaņojumu tas neietekmēja. Esam priecīgi par ekskursiju, un ir piepildījusies cilvēku vēlēšanās nokļūt dabai pietuvinātā vidē, kā arī iegūti jauni iespaidi un lietderīga informācija.

Minētā projekta ietvaros Strazdumuižas Dienas centra ļaudis jūnijā jau apmeklēja ZS «Rūķīšu tējas», LNB Jelgavas rehabilitācijas centru un TO, kā arī kazu saimniecību «Līcīši». Bet augustā devāmies ekskursijā uz Daugavpili, kur apmeklējām Marka Rotko mākslas centru un Daugavpils cietoksni, LNB Daugavpils rehabilitācijas centru un TO, Naujenes Novadpētniecības muzeju, piedaloties Ginesa rekorda tapšanā.

Paldies Rīgas domes Labklājības departamentam par šo iespēju!