Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Žurnāla «Rosme» audio versijas tapšana

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 8 - 2015

Žurnāla «Rosme» audio versijas tapšana
Armads Dīriņš, «Rosmes» darbinieks

Jau trešo mēnesi «Rosmes» spilvenu istabā tiek ieskaņota žurnāla audio versija. Tā kā audio žurnāla ieskaņošanai finansējuma nebija, redakcijas darbinieki lika galvas kopā un sprieda par to, kā tehniski nodrošināt žurnāla ielasīšanu.

Visbeidzot par labāko risinājumu tika atzīta Laura Kuzņecova ideja par MP3 formāta ierakstīšanu ar diktofonu, kam pievienotas austiņas ar mikrofonu. Lauris dara visas tehniskās lietas: uzrauga ierakstīšanas procesu, dod norādījumus ielasītājiem, apstrādā ierakstus, augšupielādē tos datu krātuvē failiem.lv.

Svarīgākā lieta bija atrast brīvprātīgos, kuri varētu un gribētu ielasīt pāris rakstiņus. Pirmajos divos mēnešos aicinājām biedrības darbiniekus. Paldies Anitai, Baibai, Gatim, Kasparam, Sandrai un Aldai! Jūlijā, sākoties atvaļinājumiem un ņemot vērā, ka ielasīšana ir brīvprātīga un tādēļ mums jāmeklē jauni ielasītāji, palaidām ziņu sociālajos tīklos. Paldies brīvprātīgajām Līgai Burvei, Līgai Sudarei un Initai Zandovskai, kuras ziedoja savu laiku mūsu klausītājiem! Arī augusta numura ielasīšanai jau pieteikušies jauni brīvprātīgie. Iespējams, augustā kādu rakstu ielasīs viens no seriāla «Uguns Grēks» varoņiem. Viņa vārds lai paliek noslēpums.

Pašlaik «Rosmes» audio žurnāls tiek piedāvāts, nosūtot piekļuves saiti uz datu krātuvi failiem.lv. Arī tiem, kas uzņemti rindā uz valsts apmaksāto žurnāla drukāto variantu redzīgo un braila rakstā. Aicinām savus lasītājus izplatīt informāciju par audio «Rosmes» pieejamību arī citām sev zināmām personām ar redzes invaliditāti, kurām nav pieejams žurnāls «Rosme»! Un gaidām brīvprātīgos ielasītājus katra mēneša 4. nedēļā mūsu Spilvenu istabā! Zvaniet 67533887 vai rakstiet rosme@lnbiedriba.lv.