Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Aktivitātes Balvu projektā «Darītprieks»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 9 - 2015

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo biedrībā

Aktivitātes Balvu projektā «Darītprieks»
Kristīne Berkule

Balvu TO jau kopš jūnija notiek aktivitātes projektā «Darītprieks», kuru finansiāli atbalsta Rietumu bankas labdarības fonds «Sprīdis labākai dzīvei».

Vasara ir bijusi aktivitātēm un notikumiem bagāta. Nodarbību laikā veidojām vannas bumbas, vērām pērļu rotas, lējām sveces, vārījām ziepes un dekupējām. Radošo darbnīcu laikā, kuras vēl turpinās arī rudenī, kopīgi darbojoties, esam sapratuši, ka darbošanās ar rokām ir ļoti svarīga, jo tad raisās gan domas, gan valodas.

Tāpat, projekta ietvaros mākslinieki strādā pie teātra izrādes veidošanas, visu vasaru meklējot un apgūstot sirdij tuvus un pazīstamus literārus darbus, kurus vēlāk ievīs izrādē, lai demonstrētu to ikvienam interesentam.

Savukārt jaunieši šovasar tikās Alūksnē, pasākumā «Vides dialogs 2015», kur, pildot dažādus neformālās izglītības uzdevumus, brīžiem caur nevēlēšanos, brīžiem ar lielu entuziasmu, kopīgi veidoja Alūksnes taktilo karti, kuru var aplūkot DR. Misiņa medicīnas muzejā Alūksnē.

Nedaudz emocijas un viedoklis no dalībnieku redzes punkta:

Irma: patīk darbs ar rokām, kaut arī neredzu. Prieks iegūt ko jaunu, pabūt kopā. Vēlētos kaut būtu vairāk tādu iespēju darboties kopā. Esmu saviļņota par teātra nodarbībām. Iespēja iepazīt daudz ko jaunu, analizēt situācijas un, galvenais, runāt par dažādām tēmām.

Imants: patika dekupāža. Jauki, ka var veidot dažādas vāzes, kastītes. Prieks, ka varam kaut ko darīt visi kopā. Ar interesi pievienojos teātra nodarbībām. Tas priekš manis ir kas jauns, bet esmu ļoti apmierināts un gandarīts. Kaut tikai vēl mācāmies jaunu gabalu, bet tas jau ir svarīgi un aizraujoši.

Artūrs: Jāveido vairāk šāda veida pasākumi, kas attīsta savstarpējo komunikāciju grupā.

Biruta: tā ir laba iespēja iemācīties ko jaunu, gūt jaunus iespaidus. Jauka kopā būšana, roku vingrināšana, iespēja pašiem priekš sevis ko pagatavot. Esmu sajūsmā par teātra nodarbībām. Tā ir iespēja sevis izzināšanai un izaugsmei.

Mums, kā organizatoriem ir prieks par cilvēku vēlmi piedalīties aktivitātēs un būt kopā. Kā zināms, savu ikdienu veidojam paši un esam atbildīgi par to.

No ikviena ir atkarīgs, vai un cik viņa ikdiena būs interesanta un krāšņa. Protams, ir nepieciešams pasniegt roku, lai palīdzētu iekļauties tiem, kuriem tas ir grūtāk, bet galvenais un noteicošais tomēr ir un paliek cilvēka vēlme. Kad mēs kaut ko ļoti vēlamies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai mums palīdzētu!

Sirsnīgs paldies ir jāsaka mūsu pasniedzējām Olgai un Vairai, kuras velta savu laiku un sirds siltumu, lai mūs pamācītu un atbalstītu veidošanas un mācību procesā!

Rudenī vēl turpinās nodarbības gan radošajās darbnīcās, gan darbs pie teātra izrādes. Ikvienam vēlu radošu un notikumiem bagātu zelta rudeni!