Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Turpinās paku izdale trūcīgiem cilvēkiem

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 9 - 2015

Turpinās paku izdale trūcīgiem cilvēkiem
Labklājības ministrija

Apkopojot informāciju par Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām paku izdali, 2015. gada 1. pusgadā uz partnerorganizāciju izdales punktiem piegādāti vairāk nekā 173 tūkstoši pārtikas preču, kā arī gandrīz 35 tūkstoši higiēnas un saimniecības preču komplektu, informē Labklājības ministrija (LM).

No visiem piegādātajiem pārtikas preču komplektiem trūcīgie iedzīvotāji jau saņēmuši gandrīz 90 tūkstošus komplektu, savukārt no higiēnas un saimniecības preču komplektiem — gandrīz 16 tūkstošus. Vienlaikus izdalītas arī mazliet vairāk nekā 300 gatavās maltītes.

Tāpat īstenoti vairāk nekā 240 papildpasākumi, iesaistot tajos 5000 cilvēku. Visbiežāk sniegtas individuālas konsultācijas un informācija, organizētas lekcijas saistībā ar veselību un pirmās palīdzības sniegšanas apmācību, īstenotas apmācības ēdiena gatavošanā, izmantojot produktus, kādi ir komplektos, rīkoti semināri, kuros notikušas tikšanās ar dažādiem speciālistiem, organizēti pasākumi bērniem, kā arī pašpalīdzības grupas.

Vienlaikus Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) informē, ka 27. jūlijā uz mācību piederumu komplektu piegādi ir izsludināts atkārtots iepirkums. Tas nozīmē, ka Fonda partnerorganizācijas mācību piederumu komplektu izdali uzsāks pēc atkārtoti izsludinātā iepirkuma procedūru noslēgšanās. Par šī gada komplektu izdales uzsākšanu oktobrī vai novembrī detalizētāk informēs SIF.

Atbilstoši SIF mācību piederumu komplektu iepirkuma prasībām, plānots iepirkt divu veidu mācību piederumu komplektus — skolas somas komplekts un individuālo mācību piederumu komplekts. Detalizētāku informāciju par komplektu saturu iespējams uzzināt LM interneta vietnē http://www.lm.gov.lv/text/2649

Saskaņā ar normatīvo aktu prasībām, trūcīgās, krīzes vai ārkārtas situācijās nonākušās ģimenes, kurās ir 5 — 16 gadus veci skolēni, ir tiesīgas mācību piederumu komplektus saņemt tajā kalendārajā gadā, kurā izsniegta izziņa par trūcīgas, krīzes vai ārkārtas situācijā esošas personas statusu, neatkarīgi no izziņas derīguma termiņa. Balstoties uz iepriekš minēto, LM ir lūgusi sociālajiem dienestiem skaidrot esošo situāciju potenciāliem mācību piederumu paku saņēmējiem, informējot viņus par detalizētu komplektu saturu, lai tādējādi dotu iespēju ģimenēm plānot 2015./2016. mācību gadā iegādājamo preču apjomu.

Vienlaikus LM uzsver, ka Fonda atbalsts drīkst tikai papildināt valsts un pašvaldību sniegto palīdzību nevis aizstāt to. Līdz ar to LM aicina pašvaldību sociālos dienestus, līdzīgi kā iepriekš, sniegt sociālos pabalstus trūcīgu ģimeņu skolēniem mācību piederumu iegādei sākot jauno mācību gadu.

Atgādinām, ka 2015. gada 1. ceturksnī veikta partnerorganizāciju pirmā atlase — no 29 pretendentiem noslēgti līgumi ar 21 partnerorganizāciju. Uz 30.06.2015. ir izveidotas 479 komplektu uzglabāšanas un izdales vietas, 6 vietās piedāvā zupas virtuves pakalpojumus — maltītes.

17. martā ar AS «Dobeles dzirnavnieks» noslēgts līgums par pārtikas preču komplektu piegādi. Piegāde uzsākta aprīlī, izdale sākta maijā. Savukārt, 28. aprīlī ar AS «Spodrība» noslēgts līgums par higiēnas un saimniecības preču komplektu piegādi. Piegāde un izdale uzsākta maijā.