Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jauna organizācija Daugavpilī

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 1 - 2015

Jauna organizācija Daugavpilī

2012. gadā Daugavpils Neredzīgo biedrību (DNB) izveidoja un reģistrēja Jurijs Vasiļjevs un Aleksandrs Bobrovs. Pamatdarbība — neredzīgu cilvēku sociālās rehabilitācijas realizēšana, aktīvās atpūtas pasākumu organizēšana, sadarbība ar citām biedrībām un organizācijām, kas palīdz cilvēkiem ar redzes traucējumiem, kontaktu dibināšana ar pilsētas domi, konsultāciju sniegšana par sponsorētajām darba vietām, dažādu projektu realizēšana, pateicoties Eiropas fondiem un pilsētas domei, sponsoru meklēšana, lai attīstītu biedrības darbu.

Biedrībā piedalās aptuveni 20 cilvēki, savukārt, 2014. gads kļuva par biedrības aktīvā darba sākumu.

Šobrīd tiek realizēts projekts «Ceļu pieveiks ejošais», kura ietvaros ar Teterevu fonda finansiālo atbalstu ir nopirkts galds šoudauna spēlei un sarīkots pirmais atvērtais pilsētas šoudauna čempionāts, kurā piedalījās pārstāvji no Rīgas, Liepājas, Alūksnes, Cēsīm, Kuldīgas.

Tiek plānots, ka 2015. gadā Daugavpilī norisināsies viens no Latvijas šoudauna čempionāta etapiem. Turklāt, pateicoties šim projektam, 2015. gadā biedrībai būs savi trenažieri: velo trenažieris, eliptiskais, skrejceļš un koncepts.

Koncepts palīdzēs biedriem gatavoties sacensībām Latvijā un Eiropā.

Bet 2015. gada pavasarī biedrība plāno iegādāties divus velosipēdus-tandēmus, lai siltajā vasaras laikā izbaudītu aktivitātes dabā.

Jau 2014. gada vasaras beigās bija sarīkota velobraukšana, kurā piedalījās 5 velosipēdi-tandēmi, un bija uzaicināti dalībnieki no Rīgas un Jūrmalas. Brauciens bija 35 km attālumā no pilsētas, un, nonākot galamērķī, visi nakšņoja teltīs, savukārt, nākamajā dienā notika kanoe laivu pelde pa Daugavu. Dalībniekus sarūgtināja tikai tas, ka laivas bija atvestas ar novēlošanos, tādēļ ne visi spēja piedalīties šajā pasākumā, jo vajadzēja paspēt uz vilcienu.

2014. gada septembrī tika organizēts brauciens uz Liepāju, kur Liepājas Neredzīgo biedrība mūsu biedrus ļoti silti sagaidīja un pastāstīja par savu darbu un nākotnes mērķiem. Šī vērtīgā pieredze palīdzēs nākotnē sasniegt labus rezultātus.

Sekot līdzi Daugavpils Neredzīgo biedrības gaitām iespējams Facebook mājaslapā, rakstot uz e-pastu d.n.b@inbox.lv vai zvanot 29673676, lai kopīgi risinātu lietas, kas palīdz cilvēkiem ar redzes traucējumiem.