Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ieskaņotās audiogrāmatas 2015. gada I ceturksnī

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 6 - 2015

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo bibliotēka

Ieskaņotās audiogrāmatas 2015. gada I ceturksnī
Turpinājums

Dzintra Isajeva, LNerB bibliotekāre

Ieskaņots citur

JĀJ PA CEĻU PASACIŅA… Lasa R. Plēpis, N. Leimane, A. Līcītis. 51 min. Pasakas, ko sacerējuši bērni.

KLAUSĀMPASAKAS. Lasa Jaunā Rīgas teātra aktieri. 2 st. 26 min. Dažādu tautu pasakas. Dāvinājums no Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

LATVIJAS RADIO VAKARA PASACIŅA. Lasa V. Singajevska, H. Misiņš, H.Liepiņš u.c. 79 un 78 min. Pasakas no Latvijas Radio raidījuma «Labu nakti». 2 diskos.

PASAKAS MAZUĻIEM. Lasa N. Leimane, A. Līcītis. 42 min. Pasakas pirmsskolas vecuma bērniem.

Latviešu literatūra

Breikšs L. PASAKA PAR ZIVJU ĶĒNIŅU UN VIŅA PALĪGIEM.

Lasa N. Leimane, Z. Neimanis. 52 min.

Pasaka par Zemesvēzi, Ūdensvagulu un Milzīgo Līdaku.

Čaklais M. STIKLA SAKSOFONISTS.

Dzejas grāmata un 2 CD. 1.CD: Dzeju lasa M. Čaklais. 40 min. 2. CD: Oriģinālmūzika no k/f «Četri balti krekli». I. Kalniņa mūzika, M. Čaklā dzeja. 30 min. Dāvinājums no Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

Skalbe K. KAĶĪŠA DZIRNAVAS.

Lasa K. Trencis. 58 min. Pasakas: Kaķīša dzirnavas; Dzeltenais putns; Burvja sirds; Ūdens Māte.

Ārzemju literatūra

Борнхёэ Э. КНЯЗЬ ГАВРИИЛ ИЛИ ПОСЛЕДНИЕ ДНИ МОНАСТЫРЯ БРИГИТТЫ. (Igaunija.)

Lasa T. Markačeva. 6 st. 29 min.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Vēsturiskajā romānā atainoti notikumi, kas risinājušies 16. gadsimta otrajā pusē Livonijas kara laikā. Galvenais romāna varonis Gavriils Zagorskis ir igaunis no mātes puses un romāna sākumā pārstāv Igaunijas zemniecību. Vēlāk viņš pievienojas Ivana Bargā karaspēkam, sapulcina igauņu zemnieku vienību un kļūst par viņu vadoni. Gavriils veic smagus triecienus vācu armijai un, būdams krievu armijas sastāvā, piedalās Tallinas aplenkumā 1577. gadā. Pēc vairākiem likteņa pagriezieniem viņš atbrīvo savu mīļoto Agnesi no Brigitas klostera, kur viņa ilgus gadus bija nīkusi zem nežēlīgās klostera priekšnieces varas.

Кервуд Дж. О. БРОДЯГИ СЕВЕРА. (ASV.)

Lasa J. Piļņiks. 6 st. 54 min.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Tas ir stāsts par divu dzīvnieku mazuļu draudzību. Sadraudzēties ar lāci nav vienkārši, pat ja tas ir tikai mazs lācēns, bet mazajam kucēnam Mikijam nebija citas izvēles. Tā divi dzīvnieku mazuļi mežonīgajā Amerikas taigā kļuva par draugiem, kurus nevarēja uzveikt ne ļaunā vilcene, ne nakts slepkavas – pūces. Kad pienāca ziema, lācēns Ņejeva ielīda savā migā, bet kucēns Mikijs devās jaunos piedzīvojumos. Draugi vēl tiksies, bet cik daudz pārsteigumu taigas biezokņos piedzīvos Mikijs!

Кервуд Дж. О. В ДЕБРЯX СЕВЕРА. (ASV.)

Lasa J. Piļņiks. 8 st. 29 min.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Romantisks stāsts par skarbo novadu. Galvenais varonis Rodžers Makkejs ir drosmīgs un godīgs cilvēks, bet, aizstāvot indiāņus, ir spiests pārkāpt likumu. Slēpjoties no Kanādas policijas, viņš apmetas pavisam nomaļā valsts nostūrī. Tur Rodžers sastop savu mīlestību, bet tā kā likumu sargi viņu turpina izsekot, mīlētājiem nākas šķirties. Rodžers un viņa uzticamais suns Pīters dodas ilgstošā un briesmu pilnā ceļojumā pretī savam liktenim.

Рубина Д. НА СОЛНЕЧНОЙ СТОРОНЕ УЛИЦЫ. (Krievija.)

Lasa T. Markačeva. 15 st. 6 min.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Grāmata iepazīstina ar jaunas meitenes Katjas, kas ir pārdzīvojusi blokādes šausmas, smago un pat traģisko likteni. Gandrīz jau zaudējusi pēdējos spēkus un pat dzīvību, Katja uzzina, ka ir iekļauta evakuācijas sarakstā uz Taškentu. Karstajā dienvidu pilsētā meitene var sākt jaunu dzīvi. Tomēr šeit viņai nākas saskarties ar vietējiem noziedzniekiem un jau drīz Katja kļūst par tirgus afēristi. Pēc kāda laika Katjai piedzimst meita, kura aug un nezin, ar ko nodarbojas viņas māte.

Atjaunoti ieraksti

Latviešu literatūra

Birznieks-Upītis E. PASTARIŅA DIENASGRĀMATA.

Lasa Dz. Liepiņa. 17 st. 36 min.

Atjaunots 1983.g. ieraksts. Triloģija. Autobiogrāfiska proza bērniem. Bērnības atmiņu tēlojums par zēnu, kurš cenšas visu izzināt.

Grīns A. DVĒSEĻU PUTENIS.

Lasa J. Ābols. 34 st. 9 min.

Atjaunots 1989. gada ieraksts. Romāns, kas ar episku vērienu zīmē latviešu strēlnieku bataljonu dibināšanos, tā gaitas Pirmajā pasaules karā un cīņas par Latvijas valsts izveidošanu. Romāns ir viens no izcilākajiem 30.gadu latviešu literatūras darbiem.

Ārzemju literatūra

Stīla D. ATMIŅAS. (ASV.)

Lasa L. Liepiņa. 23 st. 19 min.

Atjaunots 2005.g. ieraksts.

Grāmata stāsta par jaunu, skaistu meiteni vārdā Serēna, kura pēc kara beigām atgriežas mājās un meklē mīlestību. Serēna slēpj savas sāpes, noslēpumus gan par Musolīni režīma izpostīto bērnību, gan vecāku nāvi un nu jau arī par savu, necilas kalpones, vietu savu vecāku dzimtas pilī. Staltais majors Fulertons pūlas uzminēt, kas īsti ir šī skaitā meitene. Vai Serēna vēlēsies atsaukties viņa dziļākajām jūtām?

Буссенар Л. ПОХИТИТЕЛИ БРИЛЛИАНТОВ. (Francija.)

Lasa K. Andrusovs, N. Benclers. 17 st. 14 min.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas. Atjaunots 1997.gada ieraksts.

Trīs drosmīgi francūži — Albērs de Viļrožs, Aleksandrs Šonī un Žozefs dodas apslēpto dimantu meklējumos. Valstī, kur nāvīgas briesmas var rasties pat no kāda auga vai kukaiņa, viņiem nākas cīnīties ar neliešu bandu. Trijotnes drosme un augstsirdība palīdz viņiem atrast draugus kādā afrikāņu ciltī un veiksmīgi pabeigt savu ceļojumu.

Донцова Д. ВЫНОС ДЕЛА. (Krievija.)

Lasa I. Spilva. 12 st. 39 min.

Atjaunots 2006.gada ieraksts.

Detektīvromāns. Viens pēc otra iet bojā Dašas Vasiļjevas kursa biedri. Zoju Lazarevu uz ielas notrieca automašīna, kas vēl pāris reižu pārbraukusi Zojas nedzīvajam ķermenim, aizjoņoja prom no notikumu vietas. Kas bija pie stūres šim auto? Varbūt ar šo notikumu ir saistīts noslēpumainais Žoks, kuru pēc pulkveža Djegtjarova lūguma cenšas atrast privātdetektīve Daša Vasiļjeva?

Маринина А. ВОЮЩИЕ ПСЫ ОДИНОЧЕСТВА. (Krievija.)

Lasa I. Spilva. 18 st.

Atjaunots 2005. gada ieraksts.

Anastasija Kamenska ir pārliecināta, ka noziegums ir spogulis, kurā atspoguļojas noziedznieks. Ja ieskatās nozieguma apstākļos un detaļās, tad var droši spriest, kas par cilvēku ir noziedznieks. Anastasija ir pārliecināta, ka 8 jauniešu slepkavības dažādos laikos un dažādās vietās ir viena plāna daļa. Jāizskaitļo tikai, kura galvā bija nobriedis šis briesmīgais plāns un jāpadomā par iemesliem, kas liek pārkāpt likumu.