Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Pasākumi neredzīgo bibliotēkās Latvijā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 6 - 2015

Pasākumi neredzīgo bibliotēkās Latvijā


Ziedu mēnesis Ventspils filiālē

Jūnijā Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Ventspils filiālē visu mēnesi būs apskatāmas divas interesantas izstādes. Pirmā veltīta slavenajam, noslēpumainajam gaišreģim Eiženam Finkam, kuras laikā visiem, kas interesēsies, būs iespēja noskatīties Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu «Sfinksa». Otrā izstāde — «Skaisti dzied lakstīgala» — tiek veltīta XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kur Jūs varat aplūkot un piemeklēt sev vispiemērotāko tautasdziesmu, ko pievienot savai dziesmu vācelītei.

Ceļojošā Muminu izstāde Daugavpilī

Somu rakstnieces un mākslinieces Tūves Jānsones radītais trollītis Mumins, viņa ģimene un draugi ir pazīstami un pat populāri visā pasaulē, jo stāsti par viņu piedzīvojumiem, domām un sajūtām – ne tikai priecīgām un jautrām, bet arī skumjām — valdzina gan bērnus, gan pieaugušos. Katrā vecumā iespējams pārlasīt grāmatiņas par notikumiem Muminu ielejā, kurā ikviens jūtas kā mājās, un atklāt sev kaut ko jaunu un svarīgu, kas varbūt pirms tam netika pamanīts. Un pats trollītis Mumins taču šķiet tik jauks un mīļš.

Pagājušajā gadā Tūvei Jānsonei tika atzīmēta 100 gadu jubileja, un šajā sakarā LNerB Daugavpils filiālbibliotēka pieteicās Somijas Institūta Igaunijā veidotajai ceļojošajai izstādei par Muminiem, lai varētu sniegt iespēju arī mūsu mazajiem un lielajiem lasītājiem iepazīties tuvāk ar jaukajiem trollīšiem un citiem Muminielejas iemītniekiem. Nu pēc gada ilgās gaidīšanas rindā ir pienākusi arī mūsu kārta uzņemt pie sevis ciemos Muminu ģimeni.

Izstāde «Sveika, Muminu ģimene no Somijas!» būs apskatāma no 4. līdz 30. jūnijam bibliotēkas darbalaikā no pl.10 līdz 16:30.