Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 4 - 2015

Ieskaņotās audiogrāmatas
Dzintra Isajeva, LNerB bibliogrāfe

Studijā atjaunoti ieraksti

Korsts L., Streipa L. VIEGLAIS CEĻŠ UZ ANGĻU VALODU.

Mācību līdzeklis. Frazeoloģijas kurss ar 24 tēmām. Tā uzdevums ir sniegt frāzes un teikumus, kurus var viegli iemācīties, apgūt un pielietot ikdienas sarunās. Pēc tēmām seko vingrinājumi un padomi, kā to visefektīvāk apgūt. 1995.gada kasešu ieraksts atjaunots CD mp3 formātā.

Lasa L. Korsts, L. Streipa. 9 st. 42 min.

Latviešu literatūra

Grīns A. DVĒSEĻU PUTENIS.

Ar episku vērienu romāns zīmē latviešu strēlnieku bataljonu dibināšanos un gaitas Pirmajā pasaules karā, cīņas par Latvijas valsts izveidošanu. Romāns pieder pie izcilākajiem 30. gadu latviešu literatūras darbiem.

Atjaunots 1989. gada ieraksts. Lasa J. Ābols. 34 st. 9 min.

Kalnāre I. SNIEGA ROZE.

Tas ir vienīgais Ilzes Kalnāres darbs, kurā viņa pievērsusies gan Rīgas bagātnieku, gan sportistu dzīves tēlojumam. Stāsta centrā atkal ir jauna, skaista sieviete — sporta meistare Baiba Lielupe, saukta par Sniega Rozi, ap kuru vijas četru vīriešu intereses.

Atjaunots 1992. gada ieraksts. Lasa D. Lorence. 4 st. 10 min.

Amerikāņu literatūra

Ouela Dž. M. ALU LĀČU KLANS. Cikla ZEMES BĒRNI 1. grāmata.

Romāns par cilvēkiem senatnē, viņu savstarpējām attiecībām un mīlestības robežām. Romāna darbība risinās Eiropā apmēram 35’000 gadu senā pagātnē, laika periodā pirms pēdējā lielā apledojuma. Lasot romānu, varam iztēloties pirmatnējās dzīves skarbumu un brīnišķīgo pirmatnējo dabu. Varam iepazīt cilvēkus, viņu paražas, tradīcijas un ikdienu, kas saistīta ar uguns iegūšanu ar krama palīdzību, sniega alu būvēšanu, zvērādu apstrādi, ēdienu gatavošanu no dabas veltēm un savvaļas ārstniecisko augu izmantošanu.

Atjaunots 2006. gada kasešu ieraksts CD mp3 formātā. Lasa L. Liepiņa. 27 st. 44 min.

Ouela Dž. M. ZIRGU IELEJA. Cikla ZEMES BĒRNI 2. grāmata.

Darbs saviļņo iztēli vēsturiskā romāna žanra cienītājiem. Uz pirmatnējās dabas fona tiek risinātas cilvēcisko attiecību kolīzijas, kas aktuālas arī mūsdienu sabiedrībā: mīlestība, naids, bailes, vientulība, izdzīvošanas instinkts.

Atjaunots 2009. g. ieraksts CD mp3 formātā. Lasa L. Liepiņa. 32 st. 42 min.

Angļu literatūra

Kristi A. NĀVE MĀKOŅOS. Detektīvromāns.

Tiek izmeklēta augļotājas Marijas slepkavība, kas mīklainos apstākļos notiek gaisa lainerī «Prometheus». Noslēpumu atrisina privātdetektīvs Erkils Puaro.

Atjaunots 1993. gada ieraksts. Lasa V. Drulle. 8 st. 47 min.

Itāļu literatūra

Lampedūza Dž. T. di. GEPARDS. Autobiogrāfisks romāns.

Autors ir senas Sicīliešu aristokrātu dzimtas pārstāvis, kurš 20. gs. 20. un 30. gados uzturējies Latvijā un vairākus sava mūža gadus pavadījis Stāmerienas muižā. Romāns stāsta par kādreiz dižu dzimtu gadsimtu mijā, kad sensenās vērtības tiek strauji nomainītas pret citām un pa varas gaiteņiem soļo jauni ļaudis. Reizē tas ir stāsts par sicīliešiem — mazu, lepnu tautu, kas daudzus gadsimtus pavadījusi citu tautu ēnā.

Atjaunots 1987. gada ieraksts. Lasa Dz. Kolāts 9 st. 59 min.

Norvēģu literatūra

Hauklands A. LIKTEŅA DIEVES. Romāns. Romāna darbība norisinās skarbajā Skandināvijā un stāsta par trim dzimtām, kurām lemts aiziet nebūtībā. To traģiskajā liktenī nozīmīga vieta ir sievietei, viņas cīņai par vietu vīrieša sirdī.

Atjaunots 1994. gada ieraksts. Lasa U. Deisons. 7 st. 56 min.

Ieskaņots citur

Latviešu literatūra

Pētersons P. MAN TRĪSDESMIT GADU.

Alfrēda Jaunušāna atjaunojuma izrādes fragmenta montāža. Latvijas Radio 1974. gada ieskaņojums.

Lasa V. Līne, I. Adermanis, I. Burāns. 1 st. 37 min.

Amerikāņu literatūra

Келлер Е. ИСТОРИЯ МОЕЙ ЖИЗНИ. Biogrāfisks romāns.

Apbrīnojams stāsts, pasaka par intelekta uzvaru pār apstākļiem, tikai ar mazu piebildi, ka tā nav pasaka.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Lasa T. Markačeva. 12 st. 6 min.

Чейз Дж. Х. ХИППИ НА ДОРОГЕ.

Galveno varoņu precīzi portretējumi, dažādi piedzīvojumi un negaidīti sižeta pavērsieni, un žilbinošs nobeigums.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Lasa K. Andrussovs. 6 st. 56 min.

Angļu literatūra

Френсис Д. ФАВОРИТ.

Klasisks detektīvs.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas.

Lasa I. Malkins. 8 st. 54 min.

Bulgāru literatūra

Вежинов П. БАРЬЕР.

Stāsts par komponistu Antoniju, kas izšķīries no sievas un pārdzīvo smagu dzīves periodu. Vienā no Sofijas nakts restorāniem Antonijs satiek neparastu meiteni vārdā Doroteja, kas pārdzīvo smagu psiholoģisku traumu. Doroteja kļūst par patīkamu sarunu biedreni un tuvu draugu Antonijam, kamēr nenoskaidrojas, ka viņa spēj lidot.

Lasa K. Serova. Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas. 3 st. 32 min.

Čehu literatūra

Benešs J. ZAĻĀ PĻAVĀ.

Dziesmu spēle. Dziesmu spēlē daudz komisku situāciju. Stāsts par to, kā galvenā varone, Alena Skaļicka, Podlesu pils īpašniece, atgriežas mājās no studijām Šveicē, lai pārņemtu sava tēva atstāto mantojumu. Par godu brāļameitai tēvocis noorganizējis kalnu ciemata jauniešu zirgu jāšanas sacīkstes. Svinīgajā sagaidīšanas ceremonijā ar nokavēšanos ierodas jaunais pils pārvaldnieks, meža inženieris Juris Mīļais un abu jauno ļaužu sirdīs uzdzirkstī mīlas uguntiņa, ko abi cītīgi visu izrādes laiku slēpj aiz augstprātības maskas.

Studijā tiražēts no Latvijas Radio ieraksta. Lasa H. Liepiņš, R. Trence, u. c. 2 st. 8 min.

Krievu literatūra

Бунин И. ДЕРЕВНЯ. СУХОДОЛ.

Šajos stāstos atspoguļojas rakstnieka pārdomas par Krieviju, krievu tautu, tās vēsturi un patiesajām vērtībām.

Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas. Lasa T. Markačeva. 8 st. 13 min.

Суворов В. ЛЕДОКОЛ. КТО НАЧАЛ ВТОРУЮ МИРОВУЮ ВОЙНУ?

Grāmata «Ledlauzis. Kurš sāka II pasaules karu?» ir kara stratēģijas trilleris. Ar šo grāmatu Viktors Suvorovs uzcēlis pieminekli cilvēces aklumam — izmantotie materiāli ir oficiāli padomju dokumenti, uz kuriem palūkojoties bezkaislīga un vērīga lasītāja acīm, atklājas nepārprotama aina. Viktora Suvorova slavenākā un skandalozākā grāmata joprojām ir faktu analīzē un salikumā nepielūdzamākais II pasaules kara vēstures pētījums.

Lasa D. Kosjakovs. 19 st. 48 min.

Vācu literatūra

Kriss Dž. TIMS TĀLERS JEB PĀRDOTIE SMIEKLI. Raidluga.

Tims Tālers ir nabadzīgs 11 gadus vecs zēns, kuram no radiniekiem palikusi tikai nīstā pamāte un tikpat nīstais audžubrālis. Pēc tēva bērēm Tims turpina iet uz hipodromu, kur viņi abi ar tēvu pavadīja ne vienu vien jauku svētdienu. Vienā šādā svētdienā Tims hipodromā satiek kungu rūtainā uzvalkā, kurš viņam piedāvā noslēgt darījumu — veiksme derībās apmaiņā pret Tima smiekliem.

Studijā tiražēts no Latvijas Radio ieraksta. Lasa K. Sebris, E. Girgensons, u. c. 1 st. 26 min.

BURVJU AKA. Pasaku krājums.

Krājumā ievietotas slovāku, sāmu, indiāņu, austrāliešu, serbu, franču, poļu, norvēģu, eskimosu, skotu, zviedru, ungāru, dāņu, turku, igauņu, krievu, japāņu, indiešu, latviešu un citu tautu pasakas. Izdevniecība Sprīdītis.

Lasa V. Drulle. 8 st. 20 min.

Dāvinājums no Latvijas bibliotekāru biedrības:

Latviešu literatūra

Bērziņš M. GŪTENMORGENS.

Komiskie stāstiņi iepriecina ar tēmu, nepretenciozo izteiksmi, vieglumu. Apspēlējot valodas daudznozīmību, no tās izrietošo noteiktību, jēgu iegūst sašaurinātā stāstiņu telpa. «Kā cilvēks var būt laimīgs, ja visapkārt tik daudz kas notiek nepareizi?» grāmatā pats sev un citiem jautā Gūtenmorgens. «Šī ir klausāmgrāmata, kas noteikti uzlabos garastāvokli un ļaus palūkoties uz dzīvi caur gaišu smieklu prizmu», saka izdevniecības pārstāve. Pasmaidīt par sevi, savām neveiksmēm un veiksmēm ļaus Māra Bērziņa izdomātais varonis Gūtenmorgens.

Lasa Ē. Vilsons. 4 st. 46 min.

Bērziņš U. IZŅEMTS NO SKOLAS.

Audio grāmatu sērijā «Klausāmgrāmata. Kultūras kanons» Ulda Bērziņa 70 gadu jubilejai par godu klajā laists viņa jaunāko dzejoļu izlases CD. U. Bērziņa dzejoļus ierunājis Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Klausāmgrāmatas tapšanas laikā K. Znotiņam radās precizējoši jautājumi autoram par dzejoļos minētajām parādībām, īpašvārdiem, vietvārdiem un jēdzieniem.

CD grāmatiņā var lasīt U. Bērziņa atbildes aktierim. Lasa K. Znotiņš.

Gaile I. ĀDA.

Ingas Gailes poētiskā valodā sarakstīta luga par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā. Varoņu mīlestības meklējumi risinās pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos.

Lasa A. Aizupe un I. Krasts.